Do formy

Formujte si tělo i mysl

Články, rozhovory, videa, recepty a tipy. Tady najdete všechno, co vás zajímá o zdravém životním stylu, o jídle, pití a cvičení. Pusťte se do toho, klikněte a hned se dostanete do formy.

Léky na depresi? Pomůže i obyčejný banán

Psychofarmaka představují pro spoustu lidí nejjednodušší řešení zhoršeného psychického stavu, což spolu se stále se zvyšujícím počtem lidí trpících psychickými problémy vedlo za posledních 20 let k šestinásobnému nárůstu jejich spotřeby.

Mák jako superpotravina

Makové semínko není velké ani jeden milimetr, a přesto se toho do něj tolik vejde. Vysoký podíl vápníku, který je až dvanáckrát vyšší než u mléka, úctyhodné množství bílkovin, vlákniny, tuků, vitamin E, dále v něm najdete železo a hořčík.

Voňavé probouzení ze zimního spánku

Jednou z jistot, na které se můžeme spolehnout, je probouzení přírody na jaře. A to se týká jak zvířat, tak třeba i bylin. Málokterý název léčivé bylinky přitom vyvolává tak zajímavou představu jako medvědí česnek.

Kopřiva: Skromná jarní královna

Nepobrala sice tolik krásy jako její vrstevníci krokus, sněženka a petrklíč, přesto k poslům jara rozhodně patří. I když ji vnímáme spíš jako plevel a přehlížíme, čím vším nám může být prospěšná, je kopřiva mezi jarními bylinkami nenápadnou královnou.

Se zeleninou do formy: Raději bílou, nebo zelenou?

Hlávkové zelí, kapusta, květák, brokolice, kedlubna nebo ředkev... Košťálová zelenina je v české kuchyni nepostradatelná. Je významná pro svou nutriční hodnotu a zároveň dodává pestrost do naší stravy. My si teď konkrétně posvítíme na květák a brokolici.

Chřest jako křehká lahůdka

Nepropásněte letošní „chřestobraní“! Tento zdánlivě nenápadný sezónní zázrak najdete v obchodech a na tržnicích už od dubna. V kuchyni vás mile překvapí. A vaše jídla budou díky němu mnohem rafinovanější.

Špatný jídelníček? Za tloustnutím mladých je i psychika

Nejen západní civilizaci, ale už i asijské a rozvojové země trápí obezita. Celosvětově jí trpí více než dvě miliardy lidí. A do skupiny se řadí čím dál více mladých lidí.