Oktagon 56: Když se Škvor zakousne do Fleuryho

zdroj: Oktagon MMA/Peter Šulič

Z Německa se Oktagon MMA v sobotu 20. dubna přesune do anglického Birminghamu. Hlavním tahákem sobotního turnaje je titulový zápas, ve kterém proti sobě nastoupí Aaron Aby a Sam Creasey.

Creasey už Abyho jednou porazil, o zápletku v podobě odvety je tedy postaráno. Těšit se také můžeme na další velkou výzvu pro Daniela Škvora i na Shema Rocka. Po poslední prohře s Ivanem Buchingerem se do klece vrací Jakub Dohnal. Sérii dvou proher bude chtít přerušit Andrej Kalašnik.

Šance pro Abyho a výzva pro Škvora

Po další fantastické výhře Jiřího Procházky na UFC 300 se o slovo opět hlásí největší československá organizace Oktagon MMA. Tentokrát se vydá do Anglie, s turnajem číslo 56 zavítá do Birminghamu.

Čeká nás zápas o titul ve flyweight divizi, návrat kontroverzního Shema Rocka i zajímavé střety českých a slovenských zápasníků. A dojde i na odložený souboj v rámci Tipsport Gamechangeru mezi Akonnem Wanlissem a Sahilem Sirajem.

Jak Fleury uvítá DeeDeeho?

Z českých bojovníků je na kartě nejvýše oblíbený Daniel „DeeDee“ Škvor, kterého vyzve sebevědomý Will Fleury. DeeDee si jde pro třetí výhru v řadě na své cestě k titulu v polotěžké váze, rozhodně to ale nebude mít jednoduché. Fleury má mimo jiné zkušenosti z americké organizace Bellator.

Po ohlášení vstupu do Oktagonu vyzval prakticky všechny v žebříčku vysoce postavené zápasníky, k nim se ale musí dostat přes Škvora. A ten mu to zadarmo nedá.

Rakovina Abyho nezastavila

O flyweight titul si to v pětikolové bitvě rozdají Aaron Aby a Sam Creasey. Ten je při svém debutu v Oktagonu podle sázkových kanceláří favoritem, dva tituly už získal v organizaci Cage Warriors. Svého soupeře už navíc jednou porazil.

Abymu při jeho druhé titulové šanci v Oktagonu motivace rozhodně nechybí, je zvyklý se s překážkami vypořádávat nejen v kleci, ale také v osobním životě. Stopku jeho rozjeté kariéře vystavila rakovina, kterou ale dokázal porazit. Podstoupil náročnou operaci, léčení a rehabilitaci, a to vše s jedním velkým cílem – vrátit se do klece pro titul šampiona.

Potížista Rock je zpátky

Aby je kvůli svému těžkému údělu (kromě prodělání rakoviny se také narodil s cystickou fibrózou) u fanoušků oblíbený, na rozdíl od Shema Rocka. Irský potížista s kriminální minulostí se fanouškům v kleci představí poprvé od incidentu, kdy před zápasem napadl svého soupeře Jaroslava Pokorného.

Mnoho českých fanoušků Oktagonu volalo po jeho vyloučení z organizace, Rock ale dostává další šanci. Zastavit se ho pokusí talentovaný anglický zápasník Stefano Catacoli, který ve svém posledním zápase porazil Jana Širokého. A to na Širokého domácí půdě v Ostravě.

Pro každého něco

Z českých a slovenských zápasníků se na turnaji kromě Škvora představí ještě Andrej Kalašnik, Tomáš Cigánik, Jakub Dohnal, Max Handanagić a Daniel Hromek.

Galavečer odpálí jediný ženský souboj na kartě mezi Megan Morrisovou a Aitanou Álvarezovou. Každý si tak přijde na své. Milovníci ženského MMA, titulových bitev, soubojů mladých talentů i trash talku a přehnaného sebevědomí. PPV si můžete pořídit na stránkách Oktagonu ZDE.