Čeho se bojí republikáni? Spiknutí jménem Taylor Swift

zdroj: Twitter @eaglesstshirt

Po sociálních sítích v USA se šíří konspirační teorie o tom, že zpěvačka Taylor Swift je skrytým trumfem Demokratické strany, který má pomoct Joeu Bidenovi, aby se udržel v Bílém domě.

Konspirátoři poukazují na to, že umělkyně chodí s hráčem amerického fotbalu a může využít svého vlivu i během Super Bowlu, který se nezadržitelně blíží.

Pozor, Taylor půjde na fotbal

Republikáni mají pěkně nahnáno. A ne proto, že silná, sebevědomá kandidátka na prezidentku Nikki Haleyová šlape Donaldu Trumpovi na paty.

Ani proto, že demokraté čím dál tím víc oslovují mladé voliče. Ale proto, že americká popstar Taylor Swift půjde na Super Bowl, tedy prestižní finále amerického fotbalu.

Je to kampaň!

A přítomnost této globální superstar, která je mimo jiné také feministickou ikonou (tedy vším, co Donald Trump a jeho příznivci nesnášejí), na největší sportovní události v zemi vyvolává značný rozruch.

Taylor navíc již několik měsíců otevřeně randí s Travisem Kelcem, hvězdou jednoho z finálových týmů Kansas City Chiefs. Kelce ostatně leží některým republikánům v žaludku či v žílách taky. Objevil se totiž v reklamě společnosti Pfizer, která stojí za koronavirovými vakcínami, které jsou spiknutím samy o sobě.

Je zatím to NATO?

V čele protirepublikánskému spiknutí stojí každopádně Taylor Swift, která je v současnosti jednou z nejvlivnějších influencerek planety. Konspirátoři se podle americké CNN domnívají, že zpěvačka je sponzorovaná demokraty a má jim zajistit vítězství. V soukolí spiknutí se má nacházet také samotná NFL, nejvyšší liga amerického fotbalu.

I ta je podle konspirátorů zinscenovaná tak, aby tým Kansas City Chiefs vyhrál a Swift se tak mohla vyhřívat ve světle reflektorů. Web Sky News poznamenává, že podle divočejších teorií je Swift zbraní nejen NFL a Demokratické strany, ale i celé Severoatlantické aliance.

Taylor, nebo Super Bowl

Románek mezi Swift a Kelcem zapříčinil něco, co se v 57 letech existence Super Bowlu nestalo. Samotný zápas vlastně nikoho moc nezajímá. Popularita Taylor Swift je v USA opravdu mimořádná.

Podle jednoho z posledních průzkumů půjde až jedna pětina všech fanoušků Taylor Swift volit toho, koho jim zpěvačka doporučí. Proto je úkolem republikánů popovou megastar vyšachovat z veřejného prostoru, nebo ji alespoň zdiskreditovat.