Co týden dá? V čase předem rozhodnutých voleb

zdroj: Canva.com

Koho asi tak zvolí? Nadcházející týden  je zajímavý asi jen tím, že se v něm koná několik volebních úkonů, u nichž jsou již dopředu známí vítězové.

Zřejmě totiž tušíme, kdo vyhraje demokratické u republikánské primárky ve dvou amerických státech, je nám poměrně jasné, koho vyšle ruská volební komise do prezidentských voleb, a taky je nám jasné, kdo zvítězí na volebním sněmu hnutí ANO.

Odložené přihlášky?

V pondělí budou na ministerstvu školství uvažovat o tom, zda neprodloužit termín podávání přihlášek na střední školy. Vzhledem k tomu, že systém podávání přihlášek ve slibovaném termínu nefungoval, bude to těžké rozhodování.

V Praze se bude konat Česko-izraelské fórum. V Maďarsku pak má proběhnout schůze maďarského parlamentu kvůli ratifikaci žádosti Švédska o vstup do NATO.

Úložiště kandidátů

V úterý začne další řádná schůze sněmovny. Poslanci by mohli znovu hlasovat o návrhu zákona k úložišti jaderného odpadu, které na svém území nikdo nechce.

V USA zase proběhnou demokratické i republikánské prezidentské primárky. Tentokrát v Nevadě. Už dopředu se ví, kdo vyhraje.

Kdo, když ne Putin?

Ve středu má vláda na programu jako každou středu schůzi vlády. Pokračovat by měla i schůze sněmovny. Volební komise v Rusku by měla rozhodnout, jestli do březnových prezidentských voleb pošle jiného kandidáta, než je Vladimir Putin a kandidáti oficiálních parlamentních stran.

Okresní soud v Náchodě projedná případ napadení učitelky matkou žáka v základní škole. Jinak se nic zvláštního neděje.

Kdo, když ne Babiš?

Ve čtvrtek má pokračovat schůze sněmovny a v USA se demokratické a republikánské prezidentské primárky přesunou do státu Nevada. V pátek by měla být zahájena Česko-německá konfernce a v sobotu bude mít hnutí ANO celorepublikový sněm.

Na programu je i vloba vedení. Do čela strany kandiduje jen Andrej Babiš. Bude to tedy podobně napínavé jako prezidentské volby v Rusku.